CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

~MY TRUE LOVE~

Pages

05 April 2011

PMG 11 THE BEST......HEBAT!!!!!

assalamualaikum semua.....
ari ni nak cerita pasal PMG 11...apa dia PMG 11???
cecite..cecite...hehehe...nak cite la ni...SABAR ye...disebabkan saya dari kumpulan yang paling penyabar.. 
tu yang saya besarkan huruf sabar tu..haha..
PMG tu Perkampungan Menara Gading yg diadakan kali yg ke 11..
buat kat UNISEL Shah Alam..
sangat GEMPAK N BEST!!!!!!
rugi sape yang tak menghadirkan diri ke pmg ni...hehe...
nak cite dari mule??memang tak kan habis cite 3hari 2 malam..haha...
ok2...mule2 sampai naik van dengan abg afiq kat ktm kajang...
kiteorang kumpulan dari hulu langat sampai paling awal...
pukul 1 pm da sampai...tak de orang lagi time tu...
tempat pendaftaran pun tak de lagi...haha...excited punya pasal..
pas tu kiteorang dibawa oleh kakak2 fasi pergi dewan...
pergi dewan jumpe dengan abg2 fasi pulak..speaker nye sape lagi kalau bukan abg RORO...haha...
name sebenar dia rozaidi yang bermaksud kelebihan...
ok2,lepas tu kiteorang pergi letak barang,then semakin lame ramai peserta yang sampai...
abg roro terpaksa perkenalkan diri banyak kali...haha...kesian2...
dipendekkan cerita lepas tu kiteorang dibahagikan kepada beberapa kumpulan...
10 kumpulan kalau tak silap..kump yg diberi nama mengikut universiti..
MMU,UIA,UPM,UM,U.AL AZHAR,UITM,POLI,UNISEL,UNIKL,KUIS(kump abg muslim[come on]hehe.. yg paling anti skali..haha..fasi dia sape lg kalau bukan abg k...haha...)
memang best aktiviti2 yang dijalankan..banyak benda yang kita tak tahu jadi tahu..seperti biasiswa dan macam2 lagi..walaupun 3 hari 2 malam tapi rasa macam sekejap sangat...huhu...sedih2...
disiplin kat sana ok la...dapat abg disiplin yang garang..hehe..sebenarnya tak garang pun..haha..
muka je tak penah senyum..tapi rasenya penah nampak abg aidil senyum..hehe..


saya dari kump MMU...kumpulan paling sabar..hehe..
ahli2 kumpulan adalah (dol[ketua kami yg penyabar..haha],kausar,iman,liyana,mun,mira,ayan,nadirah,nabila,ain)
fasi nye adalah abg umar n kak tim....fasi yang sangat sporting + baik..
abg n akak byk memberi input2 yg sgt bermanfaat utk kami semua..
rindu la kat korang semua...huhuhu...
antara aktiviti yang paling menarik bagi saya adalah forum..hehe..best..ade abg shukor,abg zulhelmi ngan kak fadhilah mastura...sedap name kak dila..hehe...
abg k ade tulis kat status PMG 11 ade PMGK kt UIA gombak..
tak taw la dapat pergi ke tak....teringin nak pergi....best kot...
memang banyak input yang dapat...best sangat..
mula2 tu agak segan jugak la dengan fasi2 semua..lepas 2 ok dah..hehe..
nak kongsi sedikit ilmu...(^,^)

antara peranan mahasiswa adalah:-
Matlamat
Amal ibadat
Hukum syara'
Agen perubah
Sabar
Idealisme
Sahsiah diri
Wibawa
Aktivisme


sebenarnye banyak pic2 yang nak diupload,tapi usb pulak hilang...adoii...
tak pe...saya akan usahakan untuk mencarinya...
ok2...berbalik kpd pmg kite...
sy suke juga LDK..banyak benda yang boleh sharing2..sharing is caring..kan3???hehe..


antara tanggungjawab mahasiswa pulak adalah:-
~jaga akhlak..(abg hafiz kata timbangan paling berat bagi seseorang hamba adalah akhlak..)
~jaga pakaian
~pilih kawan yang baik
~perlu ada sifat ingat mengingati


kiteorang dari group hulu langat sampai awal tapi balik lambat..huhu...tapi takpe...best2...haha..
sementara menunggu abg afiq wat postmotem,kiteorang tolong kemas2 dewan..
banyak jumpe pen,kertas,macam lagi..ishh2...kawan2...membazir...
lepas tu nampak abg sorang ni tengah mop lantai..hehe...kiteorang ingat cleaner mane..hehe..sory ye abg..
abg tu marah kiteorang panggil dia cleaner...haha...kiteorang gurau je la abg..haha..
sementara menunggu,group hulu langat berkongsi cerita dengan kak khaulah,kak afiqah dan abg hafiz..

*******

nk ckp thankz dekat abg afiq sebab sudi hantar saya sampai depan rumah...syukran jazilan...=)
saya juga nak ucapkan jutaan teima kasih dekat kakak fasi n abg2 fasi sebab memberi ilmu yang sangat bermanfaat...jasa kalian akan dikenang sampai bila2..hehe...
saya teringin jugak nak jadi fasi tapi saya ni tak pandai bercakap sangat..huhu...
RINDU KAT KORANG SEMUA....hehe..
~MAHASISWA PEMACU MASA DEPAN UMMAH~
dengarkanlah lagu tema pmg...sangat best...hayati lah liriknye...sangat bermakna..






saya sudah jumpa usb..hehe.. 
ini adalah antara gamba2 semasa kem pmg..

zahara dan adilla




bersama rakan-rakan







2 comments:

  1. salam..seronok bace blog anda
    abg akn post kn dimane2 sj...
    haha
    anyway harap ukhwah yg da terbina ni xkn putus smpai bile2
    join la usaha dakwah ini
    jangan takut dan menjauhkan diri
    ingt je janji Allah..pasti akn kite dpt

    from abg K

    ReplyDelete
  2. waalaikumussalam abg k..
    trime kaseh sbb sudi bace blog sy..=)
    insyaAllah..harap ukhwah akn berkekalan sampai bile2..amin....
    insyaAllah,sy akan join usaha dakwah ni..dah lama saya teringin nak join..dari kem kat banting lagi..tp tak de kesempatan..
    ape2 pun thankz yup abg k...

    ReplyDelete

KOMEN LA YE..=)

Translate:

Powered By google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KONGSIKAN BERSAMA

JOM KITA ZIKIR SAMA-SAMA